Virus og malware fjernelse

Sidebar

Bliv fri for skadelige programmer på din computer

Er din computer blevet ramt af et virus- eller malware-angreb? Virus og malware er i grove træk skadelige programmer eller filer, der bliver installeret på din computer, uden at du har givet tilladelse til det, og som i værste fald kan aktivere handlinger på din computer, som du ikke kan kontrollere.

Formålet med virus og malware kan være at indsamle data om dig og din adfærd, din bankkonto, dine personlige oplysninger eller lignende, og i allerværste tilfælde bruges virus og malware til at ”kidnappe” dine oplysninger og kræve løsesum for dem.

Derfor er det vigtigt, at du reagerer, hvis din computer viser tegn på at have været udsat for et virus- eller malware-angreb.

Vi er hos ServiceIT naturligvis klar til at hjælpe dig med at fjerne de skadelige programmer hurtigt og effektivt fra din computer.

Typiske tegn på, at du skal have fjernet virus eller malware fra din computer

Her er en række tegn på, at du muligvis har fået skadelig virus eller malware på din computer, der skal fjernes:

  • Din computer bliver langsom
  • Der popper uønskede reklamer op på skærmen
  • Din computer åbner eller lukker programmer, uden at du har bedt den om det
  • Du har mistet adgang/kan ikke åbne programmer eller systemer, som du plejer

Mange gange kan du dog slet ikke mærke, at din computer er inficeret med virus eller malware, og derfor er det en god idé at scanne din computer regelmæssigt, eller at få os til at hjælpe dig med at installere de bedste antivirus og -malware-programmer.

Hvordan kan du fremover undgå at skulle have fjernet virus og malware?

For i fremtiden at undgå at din computer bliver ramt af virus eller malware, kan du gøre følgende:

  • Installere et antivirusprogram og sørge for at holde det opdateret (eller lade ServiceIT hjælpe dig med det)
  • Installere et antimalwareprogram (eller lade ServiceIT gøre det for dig)
  • Undgå at åbne vedhæftede filer i mails, der ser mistænkelig ud, eller hvor du ikke kender afsenderen
  • Undgå at downloade og installere programmer fra internettet, medmindre du er helt sikker på, at de er fra en pålidelig kilde
  • Undgå at klikke på links, du modtager fra dine venner eller familie (for eksempel på Facebook, medmindre du er sikker på, at de ikke er skadelige – husk at dine venner også kan blive udsat for hackerangreb

Er uheldet ude, så ring til ServiceIT

– så hjælper vi dig med fjernelse af virus og malware på din computer.
Ring på vores hovednummer, som er 61617171 og vælg, om du vil tale med butikken i Hillerød eller Helsinge, hvor du får hurtig hjælp til fjernelse af virus og malware.

Brug for en hurtig reparation?

Intet problem er for stort eller småt. Har du for eksempel problemer med opsætningen af dit mailprogram, MitID eller din internet browser, så tag kontakt til os – vi er her for at hjælpe, og vi er altid lyttende, når du søger PC hjælp i Helsinge. Hvis problemet kræver en computer reparation, kan du læse mere her, ellers er du altid velkommen
til at ringe til os på +45 61 61 71 71.

ServiceIT – Vi hjælper dig.

Kontakt os omkring reparation